2282372
Wat U Zegt

’Topless vrouw geen lustobject’

Frans Boomer vindt het niet gek dat vrouwen niet zo makkelijk meer topless gaan zonnen.

Tijdens de seksuele revolutie in de zestiger jaren van de vorige eeuw wierpen de vrouwen massaal het knellende bovenstukje van hun bikini af en lieten hun borsten verwennen door een stralende zon.

Anno 2018 liggen de zaken anders want: Vrouwen van nu zijn zelf kritischer geworden en schamen zich vaak geheel ten onrechte voor de imperfectie van hun eigen lichaam.

Als gevolg van de #MeToo beweging willen veel vrouwen niet in het openbaar topless zonnen, om door de aanwezige mannen niet als lustobject te worden gezien.

Ook de aanwezigheid van niet westerse culturen in ons land, die onverdraagzaam staan ten opzichte van schaars geklede vrouwen is niet bevorderlijk voor het ontbloten van de borsten.

En tenslotte vrezen veel vrouwen het slachtoffer te worden van stiekem gemaakte filmpjes met een mobiel door vreemden en hun ontblote bovenlijven terug te vinden op internet.

Al is een topless zonnende vrouw geen lustobject, zo zal ze zich wel voelen als ze van alle kanten bekeken, gefilmd en uitgescholden wordt.

Frans Boomer, Nieuwegein