2287523
Wat U Zegt

Gedupeerd door wissel medicijnen

Er is veel onrust over Valsartan. De afhandeling betreffende de omwisseling van Valsartan door zijn apotheek verbaast lezer Van Dongen wel.

Ik slik deze pillen al jaren voor de bloeddruk en schrok toen bekend werd dat deze tabletten mogelijk kankerverwekkend zijn. Ik nam contact op met de huisarts en kreeg van hem vervangende medicijnen voorgeschreven.

Bij onze apotheek haalde ik de nieuwe tabletten en wisselde de Valsartan in. Wel kreeg ik te horen dat er extra kosten bij deze medicijnen kwamen i.v.m. eerste uitgifte, omdat ik deze nieuwe tabletten nooit eerder slikte. Ik vroeg of dit een grap was, de patiënt vraagt niet om vervuilde pillen, daarbij kost het al extra omdat er een volle doos pillen terugkwam. Volgens de apotheek ’waren er genoeg mensen die ze nog wel gewoon doorslikten en de risico’s waren verwaarloosbaar net als met geroosterd vlees’. En de apotheek was niet verantwoord voor de vervuilde pillen.

Dan is de supermarkt servicegerichter; op het moment dat er van een merkleverancier een ondeugdelijk product in de winkel ligt, dan komt de klant terug en krijgt zijn geld terug. Nu slaat de apotheek er nog een slaatje uit als de patiënt het middel nog nooit heeft geslikt.

Van Dongen, Terheijden