Nieuws/Wat U Zegt
2291528
Wat U Zegt

’Wereldverbeteraars met dubbele agenda’

Een beter klimaat? Een schonere wereld? H.A. van Leeuwen vermoedt ’vuil spel’ van zogenaamde wereldverbeteraars.

Gelukkig hoeft de Nederlandse belastingbetaler zich niet af te vragen wie de rekening voor het klimaat nu weer moet betalen. De vraag die men wel kan stellen is wie op onbehoorlijke manier zijn bankrekening laat toenemen met het verkondigen van doelstellingen waarvan men op voorhand weet dat ze onhaalbaar zijn.

Denk dan aan ex-politici die door hun maatjes in de actieve politiek de bal toegespeeld krijgen. En daaropvolgend hun vriendjes bij bedrijven die belang hebben in de zogeheten energietransitie.

Nederland beslaat qua aardoppervlak 0.03% van het totaal. Nederland neemt qua inwoneraantal 0.25% van de totale wereldbevolking voor rekening.

De ons omringende landen: Duitsland, Groot-Brittannië, België en Frankrijk, maar ook de rest van wereld waaronder zeker China en de VS hebben recent besloten juist meer op aardgas in te zetten.

Het is gewoon zot dat een zeer klein aantal Nederlandse wereldverbeteraars, met een dubbele agenda, het hier in Nederland voor elkaar krijgt om de toon te zetten qua klimaatverbetering voor de hele aarde. Hoop dat we met ons allen tijdig tot inkeer komen.

H.A. van Leeuwen, Scharendijke