Nieuws/Wat U Zegt
2292891
Wat U Zegt

’Ongeïnspireerde troostfinale’

Op de troostfinale op het WK voetbal zit zowel België als Engeland niet te wachten. Net zomin als de tv-kijkers, aldus Frans Boomer.

Na de uitschakeling van België en Engeland in de halve finale van het WK voetbal resteert voor beide landen op zaterdag slechts de verliezersfinale in de wetenschap dat de dag daarop Kroatië en Frankrijk gaan uitmaken wie zich in 2018 tot wereldkampioen voetbal mag kronen.

Beide verliezende landen, die zichzelf een reële kans toegedicht hadden voor de winnaarsfinale, moeten nu als een doekje voor het bloeden uitmaken wie zich derde of vierde mag noemen.

Je hebt grote kans dat beide gedemotiveerde en gedemoraliseerde teams de troostfinale beschouwen als het spelen om des keizers baard en een ongeïnspireerd potje voetbal op de mat gaan leggen.

Je vraagt je af of zowel België als Engeland evenals de kijkers op een troosteloze parrtij voetbal zitten te wachten. Want de kijkers zijn in afwachting van een hopelijk spetterende finale, waar het alleen om de eerste plaats gaat. Want wie derde of vierde wordt zal een ieder worst wezen.

Het spelen om de derde of vierde plaats heeft geen enkele zin en betekent nog een laatste martelgang voor de spelers, die het liefst onmiddellijk op het vliegtuig huiswaarts willen stappen.

Frans Boomer, Nieuwegein