2293866
Wat U Zegt

Discriminatie van ouderen bij vacatures

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

Werkgevers blijven ouderen discrimineren met aannames dat ouderen duur zijn en vaak ziek, stelt T. de Vries.

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

Is het logisch dat bedrijven allemaal alleen jonge mensen als werknemer willen hebben? In mijn beleving is het zinloos om werknemers te zoeken die er niet zijn.

Ouderen worden in een uitkering gedrukt en aan alle kanten geknipt en geschoren. Maximaal twee jaar WW en als je geen nieuwe baan vindt, alleen bijstand als je geen werkende partner hebt. Als je op een andere manier onder de voordeurdelersregeling valt, dan krijg je helemaal niks. Het is niet zo moeilijk het anders en beter te doen.

Zoals nu betaalt de werkgever alles en de werknemer vrijwel niets. Het twee jaar doorbetalen bij arbeidsongeschiktheid, de transitievergoeding na twee jaar dienstverband; het is dus niet vreemd dat werkgevers hier al jaren geen of een minimale hoeveelheid banen creëren.

Het enige waar belastinggeld voor gebruikt wordt is de eventuele bijstand. Die wordt steeds meer Nederlanders onthouden, het wordt liever gebruikt om immigranten van een inkomen te voorzien. Jonge mensen zijn er ook tekort bij onze ooster- en zuiderburen, gaan we ze van nog verder halen om maar met jonge mensen te werken?

T. de Vries, Marum