2307912
Wat U Zegt

’Wat doen al die andere fondsen dan fout?’

Het pensioenfonds van de bouw steekt met een dekkingsgraad van 117% met kop en schouders boven andere pensioenfondsen uit. Wat doen al die andere fondsen dan fout?, vraagt Jan Muijs zich af.

De pensioenfondsen hebben weer naar buiten gebracht, dat het herstel uitblijft. Ze waarschuwen nu al dat in de naaste toekomst waarschijnlijk weer gekort moet gaan worden op de pensioenen.

De kritische grens is bereikt. Alles heeft te maken met een aanhoudende lage rentestand. De dekkingsgraad ligt gemiddeld rond de 105% of zelfs lager. De vrees om nog verder weg te zakken is groot. Er is één pensioenfonds, dat hier met kop en schouders bovenuit steekt. Dat is het fonds van de bouw. Die staat -vrij constant- op maar liefst ongeveer 117%. En dat al geruime tijd. Daar werden de pensioenen in januari zelfs nog verhoogd. Wat doen al die andere pensioenfondsen dan fout? En gaan ze door met niet renderende beleggingen? Wordt het niet eens tijd, dat al die fondsen daaruit lering trekken om uit de algehele malaise te geraken? En dat de beleidmakers met hun dikke salarissen eens uit hun ivoren torens komen en zich echt gaan inspannen voor hun leden?

Jan Muijs, Tilburg