231274
Wat U Zegt

Brief 1

’Laat banken maar lekker komen’

Dijsselbloem, Kamerlid voor de PvdA en nog steeds minister van Financiën, toont weinig begrip voor de mogelijkheden om nieuwe banen te creëren, mogelijkerwijs meer dan 17.000!

Enkele grote internationale banken zouden zich hier willen vestigen in geval wij in Nederland de Europese regels zouden hanteren. Maar Dijsselbloem is stug en mist iedere vorm van flexibiliteit, waarmee hij onze economie schade berokkent.

Juist de PvdA zou zich moeten inzetten voor meer banen. Maar daar gaat het al lang niet meer over. Dat zijn verhalen uit de oude doos. Het gaat om macht voor de heren salonsocialisten.

Het wordt tijd dat we met z’n allen de straat op gaan om te protesteren tegen de voortdurend stijgende belastingen, ondanks andersluidende beloftes voor lastenverlichting. Als Dijsselbloem zich dáár nu eens intensiever mee bezig zou houden, dan heeft hij méér dan genoeg te doen!

En laat die grote banken maar lekker komen. Die zullen als een magneet werken en waarschijnlijk nog meer internationale ondernemingen aantrekken.

Walter H. Westendorp