Nieuws/Wat U Zegt
2338152
Wat U Zegt

Controle op caravans goed werk

Vakantiegangers zeggen dat ze als een crimineel van de weg worden gehaald (Tel. 21/7) schrijft D. Rieuwers. Een beetje overdreven, lijkt D. Rieuwers.

Ze klagen dat ze door de politie worden gecontroleerd op hun caravan en volgeladen karren, terwijl het slechts een inspectie betreft. Op de eerste plaats wil de politie geen bekeuring uitdelen, maar zij wil slechts constateren of er gebreken zijn. Niemand is gearresteerd.

Op de tweede plaats, als je kijkt hoe sommige van die vakantiegangers hun auto, caravan of karren hebben volgeladen, dan lijkt het vaak alsof ze gaan emigreren!

Deze zwaar beladen voertuigen kunnen niet los worden gezien van het jaarlijkse ritueel met de tijdens de zomeruittocht bekende ongelukken, de ravages, gewonden en soms zelfs doden. Dat maakt dat sommige vakantiegangers potentiële ’criminelen’ zijn ten opzichte van andere weggebruikers. De ongelukken die zij met hun volgeladen aanhangers veroorzaken, brengen ook het leven van andere weggebruikers, inclusief kinderen, ernstig in gevaar.

De zeurpieten die klagen over politiecontroles denken dat de wegen alleen van hen zijn. Het is goed dat de agenten controleren en van mij mogen ze flinke bekeuringen uitdelen voor grove overtredingen.

D. Rieuwers,

Maurik