Nieuws/Wat U Zegt
2356390
Wat U Zegt

’Tour niet leuk om naar te kijken’

Donderdagmiddag wederom mijn tijd verspeeld door de hele etappe van de Tour te volgen, schrijft Eef Weidema. Voor de competitie hoef je het niet doen, het enige waarvoor men zou kijken zijn de mooie plaatjes van de omgeving.

Er gaan dus een aantal renners vroeg in de ontsnapping en tegen beter weten in. Diverse malen is dit gebeurd in de tour en dan komt gewoon alles aan op de laatste kilometers. De gehele tour zie je de complete groep van Sky aan kop en hun digitale data te lezen.

Froome komt heelmaal nooit op kop, want dit moet de moneymaker zijn. Dumoulain en ook de andere Nederlanders, Fransen, Belgen etc. hebben zeer veel potentie en trainen zich suf om als slemielen proberen nog een etappe te winnen. Niets van dit alles, want alles is reeds vergeven. De reclame heeft geen invloed op het koopgedrag van de kijker, dus dat is geen argument.

Het enige waarvoor men zou kijken zijn de mooie plaatjes van de omgeving voor het wielrennen en competitie hoef je het niet te doen.

De Alpdu’Zes heeft een hoger kijkgehalte dan de tour. Het blijkt dat alleen wat puristen, gewezen wielrenners, het misschien nog leuk vinden. Als ik een interview zie met Servais Knaven, middelmatig ex renner, dan sluit deze man de ogen voor het werkelijke probleem. Er is geen competitie, maar wat maakt het uit, mijn salaris is fantastisch. Er moet snel iets gebeuren anders is de Tour dood.

Eef Weidema, Vlissingen