2366808
Wat U Zegt

’Pechhulp is niet voor wissewasjes’

Het blijft ieder jaar weer een wonderlijk fenomeen, die pechhulpen in vakantielanden voor Nederlanders. Nooit lees ik bijvoorbeeld over Italiaanse, Franse, Oostenrijkse of Duitse pechhulpen, gestationeerd in Nederland, voorzien van hun eigen alarmcentrale, schrijft Wim Everwijn.

Tevens zijn er in de populaire vakantiegebieden reisleiders (hostessen) aanwezig om voor de Nederlanders de klacht op te nemen als bijvoorbeeld het toetje niet aan de verwachting voldeed of als het beltegoed plots op is.

Het is toch werkelijk te gek voor woorden dat voor een lekke band, of ander klein ongemak, op het vakantieadres een wegenwacht uit Nederland moet worden opgeroepen? Bij de alarmcentrale in Lyon komen zelfs hulpvragen binnen van mensen met hoofdpijn. Waar is onze wereldberoemde zelfredzaamheid gebleven?

Ik zie nu vooral watjes die niet naar de plaatselijke garage durven vanwege de vrees om te worden afgezet omdat ze de taal niet spreken. Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon met Google translate er op.

Kom op Nederlanders: volgend jaar geen pechhulp meer (behalve bij levensbedreigende situaties en ziekenhuisopname) en laat die ouderwetse zelfredzaamheid weer herleven.

Wim Everwijn,

Capelle aan den IJssel