2372198
Wat U Zegt

Dweilen met kraan open in Amsterdam

Met lede ogen zie ik als Amsterdamse burger het aantal schietpartijen en andere geweldsincidenten in de stad alsmaar toenemen. Toen ik vorige week over de Ceintuurbaan fietste was ik er tegen mijn zin op een paar minuten na ooggetuige van.

Amsterdam in het bijzonder zal moeten wennen aan deze wildwesttaferelen als gevolg van twisten tussen bendes over drugsdeals. In Amsterdam komen jaarlijks miljoenen drugstoeristen met goedkope vluchten uit Zuid-Europa. Met hun reis- en verblijfkosten en hun drugsgebruik is dit een miljardenbusiness geworden voor de stad. Geen haan die er in Amsterdam naar kraait. Het gemeentebestuur staat steeds meer dansfeesten toe waar de Nederlandse jeugd ook nog eens een duit in het drugszakje doet.

Immers de Amsterdamse show ’must go on!’. En dan heb ik het niet eens over de ellende die drugsverslaving met zich meebrengt.

Een gemeentebestuur met ballen zou eens een preventiecampagne kunnen gaan beginnen op de scholen of antidrugsgebruik-flyers in het Spaans, Italiaans en Engels op het Centraal Station kunnen laten uitdelen door vrijwilligers die ooit aan de drugs zaten.

Arme politie van Amsterdam die het allemaal moet oplossen...

Paul Rood, Amsterdam