Nieuws/Wat U Zegt
2376805
Wat U Zegt

Lezersbrief

’Zoektocht naar laatste brievenbus’

Jazeker, soms staan ze er nog!

Jazeker, soms staan ze er nog!

Deze week moest Bertus Gilles een envelop per post verzenden. Dat was al lange tijd niet meer voorgekomen. Allereerst aan postzegels zien te komen. Dat bleek niet zo moeilijk.

Jazeker, soms staan ze er nog!

Jazeker, soms staan ze er nog!

Diverse supermarkten verkopen die. De envelop had ik bij me en heb ter plaatse de postzegels erop geplakt. Dacht ik toch de brief daar achter te laten! Dat bleek een misvatting. De supermarkt bleek enkel een verkoop- en een pakjespunt. Nu wist ik nog een aantal brievenbussen bij mij in de buurt te staan. Het zou dus geen probleem moeten opleveren. Echter, die brievenbussen stonden er niet meer.

Nog wat rondgereden langs diverse drukke punten, maar geen brievenbus. Naar huis en via internet opgezocht waar een brievenbus zou staan. De dichtstbijzijnde, een heel eindje bij mij vandaan, was er een bij de Coop. Daar aangekomen liepen er nog twee mensen rond met een envelop. Bij navraag in de supermarkt wist één van de medewerkers dat er inderdaad een bus verdekt opgesteld om de hoek stond. Een van de weinige die overgebleven is in mijn woonplaats.

PostNL, doe gewoon je plicht! Begrip dat de postzegel duurder wordt is er zeker, er worden minder brieven verzonden, maar dat de service zo drastisch afneemt is een aanfluiting.

Bertus Gilles, Barneveld