Nieuws/Wat U Zegt
2381628
Wat U Zegt

’Politie gekneveld door regels’

Flip Fokkens is verbijsterd dat na jaren van beloftes de politie en hulpverleners nog steeds door de politiek en de rechters in de steek worden gelaten. Zij zijn de eerst aangewezen om daar iets aan te doen, vindt hij.

Maar de regering is ook degene die het te verwijten valt. Zij heeft de politie en de hulpverleners gekneveld met tientallen regels. Terugslaan en van je afslaan mag niet, want daar staat straf op. Dat moet diepgaand onderzocht worden en meer van die flauwekul. Een absurde regel die alleen door incompetentie neuzelaars bedacht kan zijn.

Als je in andere landen komt is de praktijk anders. Zware celstraf of een stevige mep terug van een handvol dienders. Dat moet in Nederland terugkomen. Wat is er mis met een weekje (of meer) celstraf als een agent of een hulpverlener, verpleger of brandweerman mishandeld wordt.

Laat die mensen zich verdedigen - op wat voor manier dan ook - als ze aangevallen worden. Zij steken hen nek uit en riskeren hun leven voor ons. Als het geld oplevert kunnen wetten binnen een maand geregeld worden. Maar over zoiets. Doodse stilte en wellicht weer verbijstering. Mijn verbijstering: Een paar uurtjes schoffelen nadat je een agent in elkaar geslagen hebt.

Flip Fokkens, Buitenpost