2400729
Wat U Zegt

Lezersbrief

Een kwestie van leven en laten leven

De één houdt van de moeder, de ander van de dochter, en de derde van allebei. En dan zijn er nog complete volksstammen die beiden niet zien zitten. En geen van allen begrijpt de ander, of gunt de ander wat hij/zij zelf niet heeft. De één klaagt over de hitte, de ander over kou of regen en de derde over het eeuwige geklaag van anderen.

Lieve mensen, kijk ’s morgens eerst goed in de spiegel naar jezelf en daarna door de bril van een ander. Er is geen situatie denkbaar waar iedereen hetzelfde over denkt. Laat ze. Ieder heeft zo z’n redenen. En die zullen nooit de jouwe zijn. Het zij zo.

Het gras is altijd groener aan de overkant, maar zelfs bij dit weer zien mensen dan niet dat het kunstgras is. Zo kortzichtig is de mens, en dat is de wortel van alle kwaad, samen met egoïsme, hebzucht en nog een paar nare eigenschappen.

Als je in Spanje woont en niet tegen de zon kunt, of in Engeland en je kan niet tegen de regen, dan moet je emigreren.

Maar in ons prachtige landje hebben we van alles wat, de ene keer wat meer dan de andere. En omdat het klein is, is alles lekker overzichtelijk. Doe er je voordeel mee en leef het leven zoals je dat het beste bevalt, zolang dat niet ten koste van anderen gaat...

B. van der Meer