Nieuws/Wat U Zegt
2406675
Wat U Zegt

’Brexit kent alleen maar verliezers’

De deadline voor de Brexit nadert met rasse schreden. Als je de balans voorzichtig opmaakt kun je concluderen dat het een zooitje is in Engeland. De bevolking heeft afgerekend met UKIP, de voorstanders van een harde Brexit die het veld hebben moeten ruimen met de kritiek dat zij veel roepen maar nooit met een alternatief komen.

May heeft nu de handen vol om het tot een goed einde te brengen. Maar de kans dat het lukt wordt steeds kleiner. Komt ook nog bij dat in de EU elk land toestemming moet geven aan een overeenkomst dus dat gaat ook nog veel tijd kosten.

De Britse politie waarschuwt, net zoals een aantal andere instanties, dat een harde Brexit niet goed is voor de veiligheid.

En dan komt ook nog het IMF met de mededeling dat ook Nederlandse bedrijven het gaan voelen. Als de bedrijven uit Engeland niet al weg zijn, hebben ze al uitgesproken te vertrekken als het zo blijft. En dat zijn niet de kleinste.

Bangmakerij? Nee. ik denk dat dat station allang gepasseerd is. De tijd dringt en zoals het er nu voorstaat gaat dit alleen maar verliezers opleveren. Terwijl men toch zei dat een Brexit geen gevolgen zou hebben. Zie hier de praktijk.

Johan de Clerck,

Den Helder