2431704
Wat U Zegt

Investeer in kamers voor studenten

Veel studenten, weinig kamers.

Veel studenten, weinig kamers.

Studentenkamers zijn amper te vinden of tegen belachelijk hoge prijzen. Waarom niet massaal lege kantoren of ziekenhuizen omvormen tot studentenhuisvesting, zo vraagt P. van Neck zich af.

Veel studenten, weinig kamers.

Veel studenten, weinig kamers.

Dit probleem komt niet uit de lucht vallen en het lijkt de hoogste tijd dat de overheid zich hier eens voor gaat inzetten zodat studenten zich volledig kunnen richten op het studeren. Hoe moeilijk kan het nu zijn om met name rondom de grotere steden waar studenten zich willen vestigen grote lege gebouwen om te toveren tot studentenkamers. Neem bijvoorbeeld het oude Clara Ziekenhuis in Rotterdam, het gebouw zelf was m.i. in redelijk goede staat toen het leeg kwam te staan, maar moest zo nodig tegen de vlakte.

Dit pand hadden ze met het grootste gemak om kunnen bouwen tot een studentenparadijs, zóveel kamers en sanitaire voorzieningen inclusief horeca e.d., een betere locatie kan je bijna niet verzinnen.

Voor iedere kamer een lage huur zodat een student (of hun ouders) dit met gemak kunnen betalen, nu moeten ze naast hun studie ook nog een inkomen genereren om alle kosten te betalen.

De overheid zou hier een project van kunnen maken dat zichzelf door verhuur terug verdient. Men zal toch moeten investeren in studenten want zonder deze steun haken velen af waardoor er talent verloren gaat.

P. van Neck, Rotterdam