2445975
Wat U Zegt

’Salafisme proberen halt toe te roepen’

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Het is maar te hopen dat we het salafisme, ’de islam in de meest verregaande en fundamentalistische vorm’ nog kunnen stoppen, aldus Mario Verhees.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Salafisme houdt de gemoederen hier flink bezig. Zo bleek dat ambtenaren die in Rotterdam eigenlijk radicalisering moesten bestrijden zelf de orthodoxe islam aan te hangen.

Ook vinden er in dat wereldje ’dubieuze adviezen en financiële donaties plaats’, die eigenlijk het daglicht niet kunnen verdragen. En geloof me, allen die donaties leveren aan dit soort instellingen willen daar wel iets voor terug. Zij willen dat hun omstreden boodschap hier onder moslims verkondigd (opgelegd) wordt.

Het zijn ook vaak diezelfde landen die strenggelovige naar hier sturen om in bestuursorganen plaats te nemen om zo de scepter te zwaaien. Zij weten precies hoe onze wetgeving in elkaar steekt om hun giftige boodschap hier te kunnen verkondigen.

Tevens zien critici het salafisme - de meest strikte naleving van de islam - als opmaat naar de gewapende strijd.

Het is maar te hopen dat we dit een halt kunnen toeroepen, .anders zou zo maar eens kunnen dat we , net zoals in het verleden, wederom een kruistocht moeten voeren, maar nu wel “ in eigen land.

Mario Verhees, Asten