2456175
Wat U Zegt

’Asscher levert half werk voor prostitutie’

Toen Lodewijk Asscher in 2007 wethouder was in Amsterdam heeft hij een kruistocht gevoerd tegen de prostitutie, zegt Jan Muijs.

Doel was paal en perk te stellen aan de steeds maar uitdijende prostitutie en misdaad, en de uitbuiting van de prostituees. Hij deed dit door een groot aantal panden op de Wallen op te kopen en er een normale woonbestemming aan te geven. Minder ramen, minder prostitutie, moet hij gedacht hebben.

Zoveel jaren verder zien we dat er weliswaar minder prostitutie zichtbaar is, maar dat de daar nog steeds werkende vrouwen worden geconfronteerd met torenhoge huurprijzen van de peeskamertjes. Gevolg: tienduizenden euro's schuld aan de huurbazen.

Kortom, voor de vrouwen is er niets veranderd en diegenen die eruit willen stappen kunnen dat vanwege de huurschulden wel vergeten. Asscher had beter alle panden kunnen opkopen en er een woonbestemming aan moeten geven.

Dan zou het lekker en gezellig wonen zijn geweest aan de grachten en zou men nu niet meer geconfronteerd worden met alle excessen die de prostitutie daar veroorzaakt. Maar wat er ook bij Asscher uit zijn handen komt, het is altijd maar half werk. Tot echte oplossingen leidt het nooit.

Jan Muijs, Tilburg