2466087
Wat U Zegt

’Lak hebben aan de bevolking’

Het plan voor afschaffen dividendbelasting valt niet te slijten. De regeringspartijen zijn bang dat de kiezer volgend jaar tijdens de provinciale Statenverkiezingen anders gaat stemmen, valt Peter de Quaack op.

Nu ineens zijn stemmen belangrijker dan de dividendbelasting. Voor de tweedekamerverkiezingen wisten alle partijen en konden alle partijen al weten dat er geen draagvlak zou zijn. Ook toen is iedereen bedonderd en bedolven onder mooie praatjes wat na de verkiezingen ineens anders bleek te zijn.

Enkel om zieltjes te winnen voor de verkiezingen worden politici nu ineens nerveus, om na de verkiezingen de boel weer gewoon door te drukken en rare ideeën te opperen. Ik vrees dat de kiezer nu wel door heeft dat hij voor, tijdens en na de de verkiezingen bedonderd wordt en dat er beloftes niet worden nagekomen.

Politici zijn enkel volksvertegenwoordigers op het moment dat er verkiezingen aanbreken om nadien gewoon weer lak te hebben aan de bevolking en aan elke vorm van democratisch besef dat ze gekozen zijn door die bevolking.

Peter de Quaack, Vlissingen