2471200
Wat U Zegt

’Het wordt er niet gezelliger op in Zoetermeer’

Bewoners A.G. Wiersma en E. van Dijk klagen hun nood over de gemeente en de middenstand in Zoetermeer. Die proberen om met allerlei rumoerige ’feesten’ de binnenstad aantrekkelijker te maken.

De binnenstad van Zoetermeer gastvrijer? (Tel. 23/8) De binnenstad jaagt klanten en omwonenden weg. Twee tot driemaal per week zijn er in de ’feesten’ met muziek. Afschuwelijk gekrijs, snerpende, metalige klanken. De decibellen staan veel te hoog. Geluidsgolven denderen door je lijf.

Klanten en hun kinderen lopen gehoorbeschadigingen op. De scherpe tonen vervormen met de afstand en worden door de winkeliers en wethouder Iedema als geluidsafval gedumpt in de woningen tot op 200, 300 meter afstand.

Uren achtereen. Televisie en radio komen er niet bovenuit. De winkeliers weten dit. Op de evenementenwebsite kun je niet reageren. De gemeente heeft het klachtenformulier opzettelijk veranderd in een ’meldingenformulier’. Pure kwade trouw.

Geen wonder dat omwonenden winkels en horeca boycotten en dat klanten wegblijven. Zo krijg je dichtgetimmerde winkelstraten niet vol!

A.G. Wiersma en E. van Dijk, Zoetermeer