Nieuws/Wat U Zegt
2494590
Wat U Zegt

Lezersbrief

’Rol Wilders bij boycot producten’

De opmerkingen en plannen van de heer Wilders hebben er inmiddels toe geleid dat in bepaalde moslimlanden, Pakistan in het bijzonder, onze producten geweerd worden, schrijft Walter Westendorp.

Dit ondanks het feit, dat wij al jaren als producent van textielveredelingsprodukten topkwaliteit leveren aan de jeans finishing industrie aldaar. Ook Shell wordt geboycot. Nou weet ik wel, dat dit slechts van korte duur zal zijn, maar toch. Waarom kan Wilders nu eens een keer zijn grote mond niet houden? Waarom moet hij de moslimgemeenschap telkens beledigen, in dit geval door een cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed uit te schrijven.

Heeft de man echt niets anders te doen? Ik dacht dat een politicus zijn land moet dienen. Dit is niet de weg. Ook onze regering had met veel sterkere argumenten Wilders’ plannen moeten ontkrachten.

Hij is de Nederlandse economie doodgewoon aan het beschadigen. Haat en gebrek aan respect en intolerantie zijn niet de weg naar vrede en een stabiele samenleving. Ik hoop dat Wilders eens in de spiegel kijkt en gaat nadenken. Dan komt hij er achter dat hij als politicus een bepaalde verantwoordelijkheid heeft, die nu met voeten wordt getreden.

Walter Westendorp,

Loon op Zand