2502767
Wat U Zegt

Lezersbrief

’Eind in zicht van ophogen AOW-leeftijd’

Om op grond van één strenge winter gevolgd door een griepgolf en hete zomer te concluderen dat de stijging van de levensverwachting minder snel gaat dan verwacht, is absurd, stelt Willem Hageman.

De minder hard stijgende levensverwachting van de laatste halve eeuw zou best weleens waar kunnen zijn en zelfs tot stilstand kunnen komen met mogelijk een dalende trend als gevolg.

Ik kan me niet aan de idee onttrekken dat alle berekeningen en dus de uitkomsten van het CBS, CPB en in dit geval KPMG worden beïnvloed door de politiek en regeringen.

De regering heeft haar doel bereikt, namelijk de gehate versnelde ophoging van de AOW-leeftijd en nu moet snel een reden worden gevonden om zonder gezichtsverlies tot een stop daarvan te kunnen komen omdat een nog verdere ophoging bijkans onuitvoerbaar is zonder dat de burger in opstand komt.

Dezelfde aanpak gaat waarschijnlijk, hetgeen ik hoop, ook gelden voor het ridicule zinloze onuitvoerbare milieuakkoord van de regering en het nu weer dwaze gezondheidsplan.

Even een schokeffect teweegbrengen teneinde alle neuzen dezelfde kant op te laten wijzen en dan een grote pas op de plaats maken.

Manipulatie van de bevolking noem ik dat. Hetzelfde beoogde effect kan ook op een nette en acceptabele manier worden bereikt.

Willem Hageman, Burgum