2510966
Wat U Zegt

’Flexibele contracten versus vaste lasten’

Alle scholen zijn inmiddels weer van start. Voor de vele leerkrachten zonder vast contract, die voor de zomervakantie als oud vuil door schoolbesturen aan de kant zijn gezet, staan de schooldeuren inmiddels weer wagenwijd open...tot aan de herfstvakantie zelfs, mertk M. Loomans schamper op.

Slecht ondernemerschap zegt het ministerie van Onderwijs. Ik noem het de consequentie van slecht politiek beleid. Zo’n drie maanden per jaar geen salaris verdienen is niet echt een motivatie om voor de klas te gaan staan. Ook bij leerkrachten gaan de vaste lasten gedurende deze periodes gewoon door.

De Tweede Kamerleden en regering zijn zelf óók zo’n drie maanden per jaar met reces. Maar dat salaris, toch ook publiek geld, wordt wél gewoon doorbetaald. Ik stel voor om, net als bij al die flex-leerkrachten en overige flexwerkers in de maatschappij, hun salaris gedurende de periodes van reces ook niet meer door te betalen.

Flexibiliteit is tenslotte door henzelf heilig verklaard en ik zie dus geen reden waarom ze dan zelf buiten schot zouden blijven?

M. L. P. Loomans