Nieuws/Wat U Zegt
2538341
Wat U Zegt

Tokidoki schaadt het milieu

Stop met die reisprogramma’s, spaar geld uit en red het milieu, aldus de oproep van André van den Berg richting publieke omroepen.

De publieke omroepen, die het voorbeeld zouden moeten geven als het gaat om milieubewustzijn, moeten eigenlijk stoppen met reisprogramma’s waarin bekende en onbekende Nederlanders naar exotische oorden worden gesleept.

Om er maar een paar te noemen: Helden van de wildernis, De gevaarlijkste wegen van de wereld, Peking Express, 3 op reis, Floortje naar het einde van de wereld, Wie is de mol?, Erica op reis en vanaf komende zondag Tokidoki.

Ik gun Paulien Cornelisse (ben een fan van haar) van harte een tripje naar Japan maar ze laat wel een pittige ecologische voetafdruk achter. Stop met die trips, bespaar niet alleen geld uit, maar beperk ook de CO2-uitstoot, als je dat zo belangrijk vindt.

De reclame-omroepen kunnen er trouwen ook wat van: RTL Travel, Reizen Waes, Ragas reist rond, Beter laat dan nooit, RTL vakantiemagazine. Voor hen geldt wat mij betreft hetzelfde.

André van den Berg