Nieuws/Wat U Zegt
25526
Wat U Zegt

’Ook zorg voor dieren is ziek’

Op 13 oktober 2016 heb ik helaas mijn allerliefste hondje, een boomertje, moeten laten inslapen. Hij bleek de ziekte van Cushing te hebben. Deze ernstige ziekte blijkt veel voor te komen bij honden, maar ook bij andere dieren.

Wij hebben hem heel veel liefde gegeven en goede voeding en verzorging. Maar wat mij zo heeft verbaasd is dat er zo weinig onderzoek naar de oorzaak van deze ziekte wordt gedaan. Ik weet, mijn hondje is dan wel 15 jaar geworden, en dan wordt er gezegd dat het een mooie leefijd is voor een hondje, maar het gemis is enorm.

De ziekte van Cushing blijkt vaak voor te komen, ook bij jongere hondjes. Maar hoe de ziekte ontstaat, daar is nog weinig onderzoek naar gedaan. Terwijl de kosten van een dierenarts er toch niet om liegen.

Ik las vanmorgen dat onze gezondheidszorg in Nederland voor mensen doodziek is, aldus een vooraanstaand vaatchirurg, maar wat te denken van gezondheidszorg voor dieren? Wat ook steeds meer een verdienmodel is geworden, en aangezien dieren niets kunnen zeggen, moeten mensen het voor ze opnemen.

M. de Vries-Willems, Groningen