Nieuws/Wat U Zegt
2702254
Wat U Zegt

’Einde nepnieuws rond verkiezingen’

Minister Kajsa Ollongren (Buitenlandse Zaken) wil een ’bewustwordingscampagne’ in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen en Europese verkiezingen volgend jaar, schrijft Wilma Beskers.

Burgers staan bloot aan desinformatie en nepnieuws rond verkiezingen. Toen ik vorig jaar een kieswijzer moest raadplegen bij de tweedekamerverkiezingen om mijn keuze te maken, zette dat geen zoden aan de dijk. Door coalitievorming blijft er van wat voor de kiezer belangrijk is, weinig tot niets over.

Komt bij dat met die verkiezingen geen woord gesproken is over de ’hot items’ als afschaffing dividendbelasting, referenda en afschaffing ’Hillenwet’. Daarnaast werd het snelle doorvoeren van drastische maatregelen als verduurzamen van woningen voor burgers verzwegen. En ook wie dat zou gaan betalen.

Het is goed dat minister Ollongren burgers wil behoeden voor nepnieuws. Daarentegen zullen politici moeten zorgen dat hun verkiezingsbeloften betrouwbaar zijn om het vertrouwen van de burgers niet te verliezen.

Wilma Beskers, Borculo