2773231
Wat U Zegt

’Politiek Den Haag moet zichtbaar regeren’

Waar is het Nederland waarin de dialoog voorop stond, vraagt Kees Rakers zich af. Steeds meer zien we een verharding van standpunten en een kabinet dat niet zichtbaar regeert.

Voorbeeld is de gijzeling van een kinderfeest door de ’Grauwe Eeuw’. Nog verontrustender vind ik dat het mogelijk is dat aan de klimaattafel ’elektriciteit’ volledig geregisseerd wordt door de twee linkse ex-politici Nijpels en Samsom. Zij hebben kennelijk bepaald dat er geen nucleair deskundigen deelnemen, maar alleen mensen met een welgevallige mening.

Er was kennelijk een lobby-column van de heer Wiegel voor nodig om de VVD en het kabinet, dat notabene deze tafels heeft georganiseerd, wakker te schudden. Nederland polariseert meer en meer; het is wachten op escalatie.

Ik verwacht van politiek Den Haag dat er zichtbaar geregeerd wordt zodat het vertrouwen van ons allen weer terugkeert. Zichtbaar regeren betekent niet pappen en nathouden, maar ingrijpen daar waar nodig om het belang en de veiligheid van de samenleving te waarborgen.

Kees Rakers, Hoofddorp