Nieuws/Wat U Zegt
2798122
Wat U Zegt

’Belofte Rutte is niets waard’

Nu steeds meer landen zich afkeren van de Marrakesh-deal blijft onze premier breed grijnzend volhouden dat de ondertekening hiervan geen aanzuigende werking zal hebben hebben op een nieuwe golf immigranten, zegt Tom Valk.

Toen de VVD in 2007 Rita Verdonk met haar strenge doch rechtvaardige asielbeleid uit de partij zette heeft Mark Rutte de jaren daarna bewezen het asielvraagstuk totaal niet te kunnen managen.

Na de immigratiegolf van echte vluchtelingen uit oorlogsgebieden wordt Nederland nu overspoeld met immigranten uit veilige landen die kansloos zijn om statushouder te worden. De IND is niet bij machte de instroom van deze groep tijdig te verwerken waardoor een groot aantal met financiele vergoeding in de illegaliteit verdwijnt.

Nu steeds meer landen zich afkeren van de Marrakesh-deal blijft onze premier breed grijnzend volhouden dat de ondertekening hiervan geen aanzuigende werking zal hebben hebben op een nieuwe golf immigranten. De waarde van zijn beloftes is echter bij een groot aantal Nederlanders bekend.

Tom Valk, Volendam