Nieuws/Wat U Zegt
2798123
Wat U Zegt

’Verzet tegen Migratiepact kansloos’

Verzet - uit welke politieke hoek dan ook - tegen het Migratiepact is bij voorbaat kansloos, zegt Jan Muijs. Want dit is Nederland en in Nederland wordt bij onderwerpen als vreemdelingen en migratie altijd getekend bij het kruisje.

Volgende maand wordt er door de VN-landen een migratiepact gesloten. En dat gebeurt in de Marokkaanse stad Marrakesh. Notabene een land, dat categorisch weigert om eigen onderdanen terug te nemen die in Europese landen voor veel overlast zorgen.

Steeds meer Europese landen, en zelfs de Verenigde Staten hebben al laten weten daar niet aan mee te zullen werken. Het pact verzwakt nu eenmaal de mogelijkheden om adekwaat tegen (illegale) migratie op tet treden, waardoor we niet langer de baas zijn in eigen land.

VVD en CDA zijn er al niet gerust op terwijl de PVV, Forum voor Democratie en SGP al opriepen om niet te tekenen. Maar die partijen vergeten klaarblijkelijk dat dit Nederland is. En wat betreft onderwerpen als vreemdelingen en migratie wordt er altijd getekend bij het kruisje.

Verzet -uit welke politieke hoek dan ook- is bij voorbaat kansloos.

Jan Muijs, Tilburg