Nieuws/Wat U Zegt
281789303
Wat U Zegt

’Rusland zal ook Donbas innemen’

President Zelensky smeekt het Westen om meer zware wapens in de strijd tegen de Russen zoals luchtafweergeschut en houwitsers met een bereik van 60 km, weet Frans Boomer.

Met een overtal aan Russische manschappen en 10 keer zoveel artillerie dreigen de dappere Oekraïense soldaten in de oostelijke Donbas regio het onderspit te delven. Iedere dag zijn er honderden doden te betreuren onder de Oekraïense verdedigers en de strijd begeeft zich in een kritieke fase. Maar zal Oekraïne door verdere wapenleveranties wel een vuist kunnen maken tegen de Russen of moet er meer gedacht worden aan een vreedzame beëindiging van deze gruwelijke oorlog? Het resultaat van wapenleveranties is vooral een verlenging van de oorlog en het op grote schaal sterven van de moedige verdedigers van hun vaderland .

Ondanks hun stevige verzet zal de uitkomst zijn dat Rusland ook de Donbas regio zal innemen en president Zelensky de strijd oneervol zal moeten staken. Maar of Zelensky zoveel realiteitszin heeft dat hij een staakt het vuren overweegt en de daaropvolgende serieuze vredesbesprekingen met Poetin zal willen starten, valt sterk te betwijfelen.

Frans Boomer,

Nieuwegein