2886496
Wat U Zegt

’Migratiepact heeft impact’

Elders in Europa is de regering duidelijk: geen ondertekening van het migratiepact, stelt A. de Waele. In België dreigt zelfs een regeringscrisis doordat de N-VA tegen ondertekening is.

In Nederland heeft het kabinet (een duidelijke minderheid dus) besloten dit migratiepact te ondertekenen. Ik ga er dus vanuit dat alle stemmers op die partijen de kosten dragen voor de golf asielzoekers die nu op ons afkomt.

Het kabinet wil opnieuw mooi weer spelen tegenover de grote jongens Duitsland en Frankrijk, en kan dus niet achterblijven. Als de cijfers kloppen en er komen nu al elk jaar ongeveer 100.000 immigranten bij in Nederland, dan zie ik de bui al hangen.

Iedereen gaat er op vooruit in 2019, maar vooral de kosten blijken snel te stijgen. De energierekening gaat omhoog, BTW op primaire levensbehoeften stijgt van 6 naar 9% en van mijn zorgverzekering weet ik nu al dat die minimaal €6 per maand omhoog gaat. Ik ben benieuwd wat er overblijft eind januari.

Gemeentelijke en waterschapsbelasting zullen ook niet minder worden maar procentueel stijgen. Wat wel achterblijft, zijn de pensioenen dankzij o.a. Draghi van de E.C.B. de voormalige minister uit Italië die daar een financiële puinhoop heeft achtergelaten. Daar plukken wij de vruchten van.

A. de Waele, Koewacht