Nieuws/Wat U Zegt
294438
Wat U Zegt

’Maak jongerenhotels ’horkproof’’

Een briefschrijver (WUZ 9/8) stelt dat men beter een alcoholverbod kan invoeren om te voorkomen dat jongeren zich op vakantie misdragen en van alles slopen in onder andere de hotels. Als men een alcoholverbod gaat invoeren dan zal men straks klagen dat de hotels leeg blijven. Veel jongeren gaan namelijk speciaal naar de costa’s om te zuipen en te feesten.

Veelal zijn het jongeren die voor het eerst zonder ouders op vakantie gaan met vrienden en die gaan altijd ’los’, dat gaat niemand tegenhouden hoor en wie is er niet jong geweest? Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het goed gedrag is als ze in een beschonken toestand de boel slopen en het is begrijpelijk dat men dit zat is.

Wat een betere oplossing kan zijn: zorg ervoor dat er twee soorten hotelkamers zijn, één voor volwassenen en één voor jongeren tot bijvoorbeeld 25 jaar. De volwassenenkamers kunnen blijven bestaan zoals ze zijn en die van de jongeren moet je ’horkproof’ maken door middel van aanpassingen.

Schroef bedden vast in de vloer en zo ook het meubilair en laat alles van staal zijn. Leg goedkope matrassen op de bedden en vervang deze ieder seizoen, zo ook de kussens op het zitmeubilair. Dan bedraagt de grootste kostenpost bij vernieling slechts enkele goedkope kussens of matrassen. Die rekening mogen ze dan voldoen bij vertrek of in mindering brengen op een eventuele borg.

Het kan soms zo simpel zijn: als de berg niet tot Mohammed komt, zal Mohammed tot de berg gaan.

P. van Neck, Rotterdam