Nieuws/Wat U Zegt
2976781
Wat U Zegt

’Voelt de regering zich al schuldig?’

Zou de regering zich nu schuldig voelen aan twee doden, tientallen gewonden en een miljoenenschade, vraagt Bernard Felix zich af.

Om nog maar niet te spreken over milieuschade en maatschappelijke schade. Nederland wordt uit elkaar gedreven door gebrek aan daadkracht, durf en visie. Een kind kan zien en bedenken dat het op deze wijze al jaren achteruit gaat met de gemeenschappelijke moraal.

Dat zal niet veranderen als de overheid niet eindelijk eens een heldere lijn trekt: geen knalvuurwerk meer, hard optreden tegen illegaal vuurwerk en vooral inzetten op centraal vuurwerk - gecontroleerd, met mate en uitsluitend tussen 00.00 uur en 00.30 uur in oudejaarsnacht.

Dan zijn we verlost van diegene die hun eigen oorlogje voeren, zich aan geen enkele regel houden en die het plezier van menig mens en dier verknallen en vergallen. En kan de oer-Hollandse gezelligheid terugkeren; hebben we weer een mooie traditie terug - anders dan de drogreden waarachter velen zich nu verschuilen.

Traditie mag meegroeien, maar niet ten koste van mensenlevens, blijvend letsel en miljoenen schade voor particulier en overheid.

Bernard Felix, Haarlem