Nieuws/Wat U Zegt
2981608
Wat U Zegt

Klimaatdoel heiligt de middelen

Woensdagavond heb ik Eva Jinek gekeken. Laat ik zeggen dat ik haar een prima journalist vind. Alleen jammer bij het interview met Rob Jetten dat ze zich liet inhuren om D66 te promoten! Dat is beneden haar kunnen.

Wel twee tot drie keer werd er gezegd dat uit een onderzoek van het NRC blijkt dat ’heel’ Nederland achter de klimaatvoorstellen van D66 staat! Onderzoeken van andere dagbladen laten iets anders zien. Zo blijkt uit de uitslag van de Stelling van de Dag (WUZ, 3/12) dat 96% niet achter de plannen staat.

Vragen wie het gaat betalen werden zeer ontwijkend beantwoord. Er werd geroepen dat de burgers allemaal subsidies krijgen om de plannen te verwezenlijken. Waar moeten al die miljarden subsidies vandaan komen?

Zelfs een simpele vraag over het kobalt voor de elektrische auto werd niet gevraagd. Ik denk te riskant. Voor deze grondstof worden veel kinderen ingezet in Congo en Latijns Amerika om de grondstof naar boven te brengen. Als ik een stel sokken uit Bangladesh invoer staat heel links op zijn achterste poten. Bij kobaltwinning...? Het doel heiligt de middelen!

Ik hoop niet dat Jinek dezelfde carrièreplanning heeft als Pia Dijkstra!

M. Gils, Vlaardingen