Nieuws/Wat U Zegt
29927561
Wat U Zegt

Brief 2 ’Asielsysteem moet op de schop’

Professor Afshin Ellian valt van zijn stoel en onderzoeker Jan van de Beek is zeer verbaasd dat Afghaanse asielzoekers en statushouders en Afghaanse Nederlanders naar Afghanistan zijn gereisd om daar vakantie te vieren of familie te bezoeken. Beetje dom, aldus Anne Vink, want dat weet toch iedereen.

Jaarlijks reizen asielzoekers en statushouders naar hun ’onveilige’ thuislanden, gewoon met commerciële lijnvluchten. Ze vliegen naar landen als Iran, Syrië, Somalië en Eritrea en vieren daar bruiloften, besnijdenissen en zoeken daar hun bruiden uit. En hier kijkt men gewoon de andere kant uit of valt van zijn stoel.

Het wordt tijd dat we dit keihard aanpakken en ze direct terugsturen naar hun veilige land. Gooi daarom het asielsysteem flink op de schop. Geef alleen nog tijdelijk asiel en laat ze weer teruggaan als de situatie weer veilig is en maak zo dan plaats voor nieuwe asielzoekers.

Als ze meer dan 15 jaar hier verblijven en ze zich volledig aan onze Westerse samenleving hebben aangepast, de taal spreken, een baan hebben, vrouwen en LHBTIQ en andere gelovigen accepteren als gelijken, en onze normen en waarden hebben overgenomen, ze op die voorwaarden pas kunnen naturaliseren maar dan nog kunnen ze niet terugkeren naar hun thuislanden.

Anne Vink, Moraira (Spanje)

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop