Nieuws/Wat U Zegt
2996876
Wat U Zegt

’Slachtoffers ontmoedigd om aangifte te doen’

Borculo - Slachtoffers van seksueel misbruik zijn bang om aangifte te doen. Juist daarom had de atletiekvereniging actie moeten ondernemen, schrijft Wilma Beskers naar aanleiding van het misbruikdrama in de atletiekwereld. De trainer vergreep zich 35 jaar aan jonge sportsters. De politie wist al jaren van de misbruikcoach.

Nu zijn vrijwel alle misdaden van hem verjaard. Hij werd nooit vervolgd door het OM toen het nog kon. De slachtoffers hebben levenslang, hun trauma verjaart nooit.

Om de slachtoffers te ontmoedigen, wees de politie hen op de consequenties van aangifte. "Dan is je naam bekend en wordt er over je gesproken". Verdachte blijft anoniem. Angst en schaamte weerhouden slachtoffers ervan om aangifte te doen. Dus bleef het alleen bij een melding.

Volgens advocaat Richard Korver weten clubs vaak niet wat ze moeten doen. Slachtoffers moeten zelf aangifte doen. Daardoor doen de clubs maar niets. Jonge kinderen weten niet hoe ze misbruik moeten duiden. Het is een strafrechtelijke plicht, om aangifte te doen bij misbruik minderjarigen.

Het meest bizarre is dat deze dader geen veroordeling heeft gehad en daardoor geen strafblad heeft.

Wilma Beskers,