Nieuws/Wat U Zegt
3081102
Wat U Zegt

Lezersbrief

’Algemeen pardon voor Nederlandse burger’

Nu het pardon steeds terugkeert, voeg ik daar graag een paar maal pardon aan toe, schrijft Willem de Kan. Ik vraag pardon voor alle werkeloze 50 plussers, vanwege een falend overheidsbeleid. Pardon, voor iedereen die daardoor moet leven van spaargeld en door die overheid wordt aangeslagen voor niet genoten rendement.

Ook pardon voor alle werkenden met zware beroepen, die zich moeten voortslepen naar een onbereikbare AOW. Pardon beslist ook, voor alle gepensioneerden zonder geïndexeerd inkomen. En natuurlijk pardon, voor gedupeerden door de falende polder, die er al 8 jaar niet in slaagt ons pensioenstelsel te vernieuwen.

Pardon voor straks, voor de massa die niet aan alle milieu dictaten invulling kán geven en daarvoor zal bloeden. Pardon voor politici die verbloemen dat de industrie CO2-heffingen aan de burger zal door belasten. Voor hen een beetje pardon, wetende dat zon en wind nooit aan de explosieve vraag naar elektriciteit zullen kunnen voldoen.

Tot slot natuurlijk, pardon voor alle kinderen die worden gebruikt als breekijzer, om hier te blijven. Alleen een pardon voor de echt schrijnende gevallen onder hen.

Willem de Kan