Nieuws/Wat U Zegt
3213180
Wat U Zegt

’Fraai staaltje daadkracht van Hoekstra’

Jan Muijs is blij met het nieuws dat de Nederlandse Staat aandelen heeft verworven in luchtvaartmaatschappij Air France KLM. Dit staaltje daadkracht van minister Hoekstra doet velen een zucht van verlichting slaken, denkt hij.

CDA-minister Hoekstra van Financiën heeft voor de KLM invloed gekocht op Air France door het verwerven van aandelen ter waarde van 680 miljoen euro. Waarmee hij naar alle waarschijnlijkheid de toekomst veilig stelt van duizenden Nederlandse banen.

Dit zal Air France topman Ben Smith rauw op zijn dak gevallen zijn. Nog maar een paar dagen geleden viste hij nog juist achter het net voor een positie van absolute alleenheerser bij de vliegmaatschappij. En het was slechts een moment van tijd of hij zou dat ook werkelijk zijn geworden. Dat kan hij nu wel vergeten. De macht zal gedeeld moeten worden met onze KLM-er Pieter Elbers.

Dit staaltje van daadkracht van minister Hoekstra doet bij velen een zucht van verlichting slaken. Inderdaad, ten koste van veel geld. Dat dan weer wel.

Een wrange vaststelling als blijkt, dat voormalig PvdA-minister Dijsselbloem ook al die mogelijkheid kreeg bij een koers die maar liefst twee en een half keer lager was dan nu, maar daar meteen resoluut een streep door haalde. Een totaal gebrek aan toekomstvisie.

Gelukkig kijkt de huidige minister verder dan zijn neus lang is.

Jan Muijs, Tilburg