321451
Wat U Zegt

’Asscher misbruikt lerarensalarissen’

Otto Tempelaars is niet te spreken over demissionair minister Asscher (Sociale Zaken). Het zetelverlies heeft bij de PvdA-leider een obsessie veroorzaakt waarbij hij de lerarensalarissen misbruikt. REAGEER

Hij schrijft:

Als PvdA-leider Asscher daadwerkelijk het demissionaire kabinet laat vallen, als niet voldaan wordt aan zijn eisen rond de lerarensalarissen, dan blijkt eens en te meer dat hij een uitermate slechte verliezer is.

Hij is tot de ontdekking gekomen dat het dramatische zetelverlies bij de verkiezingen in maart 2017, het gevolg is van de deelname aan het kabinet Rutte waarin hij als vicepremier volledig heeft meegewerkt aan alle kabinetsbesluiten.

Wraak

Wraak lijkt nu het motto van Asscher: Door zich volledig te richten op de discussie over de verhoging van de lerarensalarissen, waarvan hij heel goed weet dat alle bij de formatie betrokken partijen die verhoging ook willen. Alleen willen de partijen de salarisverhoging op een andere wijze regelen dan waarop Asscher dit wil, om de formatiebesprekingen niet onnodig te ontregelen, zodat er eindelijk een nieuw kabinet kan worden gevormd.

Intussen wordt het steeds onduidelijker waar de PvdA in het algemeen, maar Asscher in het bijzonder mee bezig is, in een periode waarin Nederland met smart uitkijkt naar een nieuw kabinet dat de belangen van alle groeperingen en individuen in het land op een evenwichtige manier aandacht kan geven.

Obsessie

Het zetelverlies heeft zowel in de PvdA, maar zeker bij Asscher, een soort obsessie veroorzaakt waarin hij zich manifesteert als een zeer slechte verliezer en daarbij het onderwerp van de lerarensalarissen misbruikt.

Otto C. Tempelaars, Heemstede