Nieuws/Wat U Zegt
3261271
Wat U Zegt

’Vertrouwen in politie loopt deuk op’

Er gaat bijna geen week voorbij of we worden wel weer geconfonteerd met foute agenten, meent Jan Muijs.

Vaak voor het uitwisselen/verkopen van gevoelige informatie aan criminelen. Het bezorgt de politie veel kopzorgen. En het vertrouwen in de politie loopt daardoor een gevoelige deuk op. In Den Haag werd nu weer een onderzoek afgesloten tegen spookbewoning van dure huizen.

De inzet van acht arrestatieteams en honderd politieagenten leverde een prima resultaat op. In totaal werden 19 kopstukken van de onderwereld aangehouden en voor tientallen miljoenen werd er inbeslaggenomen aan cash en goederen.

Groot was de ontsteltenis, toen bleek dat een hoge topfunctionaris van de Haagse politie werd gearresteerd als facilitator en verbindende schakel van die criminelen. Die komt ditmaal dus echt aan de beurt. Dat de politie een afspiegeling dient te zijn van de samenleving is bekend.

Maar natuurlijk niet letterlijk en beslist geen afspiegeling van crimineel Nederland, al gaat het daar onderhand wel een beetje op lijken. Eén gezegde doet ditmaal wel opgeld: met dieven vangt men dieven. Dat dan wel weer!

Jan Muijs, Tilburg