Nieuws/Wat U Zegt
3399519
Wat U Zegt

’Regering blijft noorderlingen plagen’

Het activisme tegen windmolens neemt angstaanjagende vormen aan. Voor de tweede keer heeft een ondernemer zich teruggetrokken uit een windmolenparkproject na ernstige bedreigingen (Tel. 5/4).

Door het extra hoge klimaatdoel wat onze regering zichzelf heeft opgelegd moeten er uitzonderlijke inspanningen geleverd gaan worden. Na decennialang misbruikt te zijn door onze regeringen, door het naar bovenhalen van miljarden kubieke meters aardgas waarvan de miljardenwinsten naar Den Haag vloeiden, worden de noorderlingen nu weer geplaagd met het aanleggen van grote windmolenprojecten.

Je mag het er niet mee eens zijn en ik keur het ook af, maar ik kan hun beweegredenen en de bedreiging van een Groningse ondernemer enigszins = begrijpen als je door onze regeringen al decennialang leeggezogen en misbruikt bent. En voor de zoveelste keer weer voor de gek wordt gehouden door het halfslachtige tempo dat gehanteerd wordt bij het vergoeden van de aardbevingsschade aan woningen.

Nu mogen de getergde Groningers zich gaan opmaken voor de nieuwe herrie. Deze keer niet van diep beneden uit de grond, maar van hoog boven uit de lucht.

Mario Verhees, Asten