Nieuws/Wat U Zegt
3514989
Wat U Zegt

Lezersbrief

’Ondernemer moet op zijn tellen passen’

Kleine ondernemers zijn massaal aan het sparen geslagen. En terecht, zo constateert Gerard Baert, want op de overheid kun je al mkb’er niet rekenen.

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zijn vanaf 2013 steeds meer gaan sparen. De Nederlandsche Bank gaat nu onderzoek doen naar de redenen waarom de mkb’ers meer oppotten.

Dit laat maar weer eens zien dat er geen greintje ondernemersgeest leeft in de hoofden van het ambtelijk apparaat dat de BV Nederland moet aansturen.

Ik kan ze wellicht vanaf deze plaats een wederom ’ons geld’-verslindend onderzoek besparen door de belangrijkste redenen te geven waarom de mkb’ers dat doen.

Kleine ondernemers potten meer op vanwege het wegvallen van allerlei oude oudedagregelingen -en voorzieningen, de gerechtigde leeftijd om AOW te kunnen ontvangen steeds verder omhoog gaat (en mogelijk op termijn zelfs verdwijnt), premies voor de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen niet te betalen zijn en men continu ligt te knagen aan bestaande pensioenstelsels.

Als ondernemer in Nederland moet je niet alleen vooruitdenken maar ook nog eens rekening houden met een overheid die de spelregels steeds weer verandert, en dat tijdens de wedstrijd! Daarom potten mkb’ers steeds meer op, beste overheid!

Gerard Baert,

Breda