Nieuws/Wat U Zegt
378958
Wat U Zegt

Geef hulp aan gewond ’wild’ paard

Konikpaarden

Konikpaarden

In de winter is er veel aandacht geweest voor uitgehongerde Konikpaarden in de Oostvaardersplassen. De rechter heeft toen geoordeeld dat het wilde dieren zijn die niet verzorgd hoeven te worden. P. de Rooy uit Oldebroek schrok echter bij het zien van een gewond paard.

Konikpaarden

Konikpaarden

Wij fietsten afgelopen zaterdag in de buurt van Zeewolde en zagen daar een zwaar gewond paard met grote open wonden aan de schouder en neus. Even verderop was een bordje geplaatst waarin werd uitgelegd dat dit paard door een andere hengst zo was toegetakeld bij een strijd om het leiderschap en dat besloten is om het dier niet te helpen en het ’natuurlijk genezingsproces’ haar werk te laten doen.

Het dier lijdt echter zichtbaar en schuurt steeds zijn wonden open aan een boom. Het is een schande dat wij dit in ons ’geciviliseerde’ land tolereren. Zelfs in landen als Egypte en India waar paarden en ezels als werkdieren worden gebruikt, wordt aan gewonde dieren hulp geboden, zoals door Stichting Brooke, die daar heel goed werk verricht.

Het mag niet zo zijn dat een dier, dat vanwege een door de mens opgeplakt etiket van ’wild’, aan zijn lot wordt overgelaten. Dat gebeurt bij een aangereden dier (wild of niet) toch ook niet?

P. de Rooy,

Oldebroek