Nieuws/Wat U Zegt
384868
Wat U Zegt

’Voorspellen gaat veel te vaak mis’

Afgelopen weekend waren zomerse temperaturen voorspeld maar zoals wel vaker deze zomer kwamen de verwachtingen niet uit. Mevr. Doppenberg vraagt: „Lieve weermannen en -vrouwen, is het mogelijk om wat nauwkeuriger te zijn in de weerberichten?”

Zij schrijft:

Regelmatig riepen weerkundigen de afgelopen maanden dat er zomerse dagen op komst waren. „De zomer gaat nu echt beginnen, met tropische temperaturen.” De weermannen en -vrouwen maken ons regelmatig blij, maar helaas kwam de afgelopen dagen de verwachting weer niet uit.

Want het zomerse weekend kwam toch weer niet. In plaats daarvan dikke wolken met motregen en veel wind. De zomer was ver te zoeken. Vaak is het slechte weer de schuld van een zwakke storing, die opeens de kaart binnen glipt. Alsof het uit een stil hoekje achter Groot-Brittannië ongezien tevoorschijn komt.

Het is een teleurstellende zomer tot nu toe, met af en toe een paar mooie dagen, maar voornamelijk grijze luchten. En ja, natuurlijk weten we allemaal dat het maar een verwachting is, maar we kijken wel naar die verwachting als we plannen maken.

Lieve weermannen en -vrouwen; waar gaat het toch elke keer mis met die verwachting? Is het mogelijk om wat nauwkeuriger te zijn in de weerberichten? Ook als er weer een zwakke storing tevoorschijn dreigt te komen, horen we dat graag. Dan is de teleurstelling niet zo groot als het weer tegenvalt en onze plannen in duigen vallen.