Nieuws/Wat U Zegt
394075
Wat U Zegt

’Meer aandacht voor je kinderen’

Een moeder die lekker Pokémon Go aan het spelen is zegt over haar kind: ’ze merkt dat ik afgeleid ben en gaat dan zitten mokken’ (Tel. 25/07). „Tenenkrommend”, vindt Hanneke uit Bussum. „Ouders moeten meer aandacht hebben voor hun kinderen.” Bent u het met haar eens?

Hanneke schrijft: „Het kind zit niet te mokken, het kind heeft gelijk. Moeder moet haar aandacht erbij hebben, want er gebeuren ongelukken als dat niet het geval is. Nog niet zo lang geleden zag ik een moeder, druk met haar telefoon en zonder te checken of de weg vrij was, met kinderwagen een straat oversteken. Gelukkig was de automobilist wel alert en ging het nog net goed.

Overal om je heen zie je moeders en ook vaders die eigenlijk geen tijd hebben voor hun kind of kinderen. Je hoort de ouders denken waar zit de ’UIT-knop’, want de ouders zijn druk met zichzelf en de telefoon. Waarom heb je uberhaupt ervoor gekozen kinderen te krijgen als je er geen tijd voor wilt hebben. Vaak zijn ouders beledigd als ze een dergelijke stelling horen, maar een kind dat tijdig aandacht krijgt zeurt en mokt niet.

Een groot deel van de generatie kinderen die nu opgroeit heeft het maar moeilijk met ouders die er niet willen zijn voor het gezin. En de ouders maar klagen dat de kinderen onhandelbaar zijn…”