Nieuws/Wat U Zegt
394840
Wat U Zegt

Brief 1

'Malloten of rechtsbeschermers?'

De Nederlandse tak van Soldiers of Odin.

De Nederlandse tak van Soldiers of Odin.

In het commentaar van de Telegraaf van 20 juli over de omstreden burgerwacht Soldiers of Odin wordt wel heel gemakkelijk over de oorzaken en het ontstaan van deze groepen heen gestapt. Als een overheid de veiligheid van zijn eigen volk niet meer kan garanderen, krijgen dit soort malloten alle ruimte.

De Nederlandse tak van Soldiers of Odin.

De Nederlandse tak van Soldiers of Odin.

Duitsland, Zweden, voorbeelden te over waar de overheid manipuleert om de rust te bewaren. In de Verenigde staten is wapenbezit de manier om je zelf nog te beschermen, daar waar een overheid dat laat afweten.

Ook in ons land zal de komende jaren het wapenbezit toenemen tegen de zin van de huidige elite in. En dat laten ze ook maar zo, controle hierop is bijna niet mogelijk. Maar zolang zij hun taak verwaarlozen en de rechtstaat met mooie linkse regels failliet laten gaan, heeft iedereen het recht lijf en goed te beschermen. Dat daarbij de proportionele aanpak wel eens uit het oog wordt verloren is wel begrijpelijk. Daarom zou enige nuance over deze vorm van burgerwacht op zijn plek zijn. De vervolgstap na deze burgerwachten zou wel eens veel kwalijker kunnen zijn.

G. de Jager, Krimpen a.d Lek