Nieuws/Wat U Zegt
395276
Wat U Zegt

’Dopingzaak onder tapijt geveegd?’

Sotsji was in 2014 nog het onderwerp van discussie aangaande mensenrechten: de meeste landen namen toch deel aan de Olympische Spelen, waaronder Nederland, omdat sporters niet benadeeld mochten worden door een boycot.

Op een gegeven moment was daar zelfs die joviale ontmoeting waarbij onze Koning min of meer omarmd met Poetin proostte. Waarop? Toch niet op verbetering van de houding van Poetin ten aanzien van die rechten: we hebben inmiddels gezien dat die enkel slechter is geworden. En dat vindt Nederland wel prima. Ondanks mooie beloftes van onze premier is bijvoorbeeld die onderste steen onder de MH17 bewust op zijn plek gebleven.

Inmiddels blijkt dat alle buitenlandse sporters die toch aan de Spelen meededen, juist benadeeld werden door het Russische regime als dank voor hun komst. Nu het bewijs van doping via dat regime een feit is vraag ik me af wat behalve loze woorden nu als tegenmaatregel zal worden ondernomen. Als mensenrechten het al verliezen van diplomatie en handel, zal ook deze misstap wel onder het ’Russische’ tapijt worden geveegd.

J. Verniers, Arnhem