Nieuws/Wat U Zegt
400853
Wat U Zegt

Brief 3

’Volk te dom om reikwijdte te zien’

Mark Rutte

Mark Rutte

Zelden waren de druiven zo zuur! De hele goegemeente is van mening dat de Britten weliswaar ja tegen een Brexit hebben gezegd doch eigenlijk nee hadden willen zeggen.

Mark Rutte

Mark Rutte

Niet nagelaten wordt ook, te vermelden dat intussen reeds miljoenen hun handtekening hebben gezet voor een volgende volksraadpleging. Allemaal flauwekul natuurlijk. De Britten hebben in een eerlijk proces hun stem laten horen. En dat is een ’nee’ geworden; daar helpt geen lieve vader of moedertje aan!

Rutte, Samsom en Pechtold laten bovendien niet na om aan geven dat een referendum in Nederland niet zal plaatsvinden, terwijl de Raad van State (RvS) een kritisch oordeel laat horen over de organisatie van een referendum. Het zou volgens de RvS geen goed middel zijn omdat een ’nee’ niet automatisch betekent dat iemand voor een vertrek is.

Met een dergelijk standpunt wordt voorts aangegeven dat het volk te dom zou zijn om de reikwijdte van een uitgebrachte stem te overzien. Op geen enkele manier wordt in de beschouwing betrokken, dat de Europese Unie heeft nagelaten om een klimaat te scheppen die maakte dat de Britten in de EU zouden blijven. In heel Europa is ontevredenheid namelijk troef. De EU zou derhalve eerst maar eens naar zichzelf moeten kijken!

Hulshof, Zuidlaren