Nieuws/Wat U Zegt
400855
Wat U Zegt

Brief 1

’Nexit maakt ons armer’

Voor Geert Wilders is het al duidelijk, wij moeten zo spoedig mogelijk in Nederland een referendum houden over Nexit. Weet hij wel wat voor gevolgen dit zal hebben voor Nederland?

We gaan weer terug naar onze oude munteenheid, de Nederlandse gulden. Krijgen we dan voor iedere euro weer fl. 2,20 terug? Ik ben bang van niet, dus we worden met zijn allen maar armer.

De grenzen dicht? Fijn voor o.a. de haven van Rotterdam, want in plaats van de grootste doorvoerhaven van de wereld wordt het een ’gewone’ haven. Vanwege douaneperikelen zullen de grote container schepen uitwijken naar havens als Antwerpen en Hamburg.

Geen vrije doorvoer meer per schip, auto of per spoor van handel via Nederland naar het achterland van Europa. Als gevolg hiervan komen duizenden mensen zonder werk te zitten. Nederland wordt weer in een diepe crisis gedompeld, die wel eens zwaarder zou kunnen zijn dan de laatste crisis.

We waren al weer goed op weg op herstel van de laatste crisis. En dan dit, in mijn ogen, domme idee om een referendum aan te kondigen om uit de EU te stappen. Weer een verkiezingsstunt van de heer Wilders, waarbij hij wederom de halve waarheid vertelt. Een waarheid gebaseerd op het creëren van angst bij een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking.

Ruud Krijgsman, Alkmaar