Nieuws/Wat U Zegt
400915
Wat U Zegt

Schappelijke prijs nieuwe medicijnen

Miljoenen euro’s worden er jaarlijks opgehaald middels particuliere initiatieven en talloze sponsoractiviteiten om onderzoek naar kwaadaardige ziektes als kanker en ALS mogelijk te maken. Frans Boomer zou graag zien dat deze inspanningen worden beloond met schappelijker prijzen voor nieuwe medicijnen. Laat de overheid daar eens actie voor nemen.

En vooral om die levensbedreigende ziektes in de toekomst zó effectief te kunnen bestrijden, dat de kans op een dodelijke afloop miniem te noemen is. Helaas is het vaak zo dat op het moment dat een nieuw medicijn tegen deze ziektes door geneesmiddelenfabrikanten op de markt gebracht wordt dit onbetaalbaar wordt vanwege het hoge prijskaartje van tienduizenden euro’s per medicijn.

Zorgverzekeraars weigeren dan dit nieuwe medicijn aan patiënten tot hun grote frustratie te vergoeden.

Wat heeft het voor zin om miljoenen euro’s te spenderen aan onderzoek naar nieuwe medicijnen tegen deze ziektes, als het levensreddende medicijn toch niet aan de patiënt ten goede komt?

Minister Schippers, de zorgverzekeraars en de geneesmiddelenfabrikanten moeten onmiddellijk om de tafel gaan zitten om te zorgen dat er een schappelijke prijs komt voor nieuwe medicijnen, zodat iedereen maar vooral de patiënten daar beter van worden.

Frans Boomer,

Nieuwegein